جملات امری در زبان انگلیسی

مقدمه:

برای هر یک از ما پیش آمده که از دیگران بخواهیم برایمان کاری انجام بدهند. گاهی ممکن است از دوستمان خواسته باشیم که در را برایمان باز کند و یا جایی منتظرمان بماند. در این جور شرایط، ما درواقع به دوستمان دستور داده‌ایم. حال این دستور ممکن است بسیار مودبانه بوده باشد و یا شاید با لحنی بسیار تند بیان شده باشد. درهر صورت وقتی از شخص دیگری می‌خواهیم کاری برای ما انجام دهد، به نوعی به او دستور داده‌ایم. در این مقاله قصد داریم جملات امری یا همان imperatives در زبان انگلیسی را مورد بررسی قرار دهیم.

جملات امری چگونه جملاتی هستند؟

به زبان ساده می‌توان گفت که در زبان انگلیسی اگر افعال را به تنهایی بکار ببریم، حکم جمله‌ی دستوری دارند. پس وقتی می‌گوییم، come, go, sit, listen, look, به نوعی داریم به مخاطب خود دستور می‌دهیم. حال برای اینکه جمله‌ی ما کامل‌تر باشد، جزئیات بیشتری به آن اضافه می‌کنیم. مثلاً می‌گوییم come here یا Listen to that noise . در زیر چند نمونه جمله‌ی امری برای شما آورده‌ایم تا بهتر با آن‌ها آشنا شوید.

 

Listen to him

به حرفاش گوش کن

Close the door

در رو ببند

Let her pass

بزار رد بشه

البته نوع دیگری از جملات امری وجود دارند که از ترکیب be و صفات تشکیل می‌شوند.جملات زیر دارای این ویژگی هستند.

Be careful

مراقب باش

Be quiet

ساکت باش

توجه داشته باشید که با اضافه کردن لغت please جملات امری لحن مودبانه‌تری خواهند داشت و مخاطب شما با رغبت بیشتری کاری که از او می‌خواهید را انجام خواهد داد.

منفی کردن جملات امری

برای منفی کردن جملات امری تنها کافی است فعل don’t را قبل از فعل اصلی یا صفت موجود در جمله بکار ببرید. بنابراین حالت منفی جملات بالا به شکل زیر خواهد خواهد بود.

Don’t listen to him

Don’t close the door

Don’t let her pass

Don’t be careful

Don’t be quiet

Don’t be late

البته اینکه از شخصی بخواهیم مراقب نباشد زیاد منطقی و رایج نیست. اما این جمله از نظر گرامری کاملاً درست است. همچنین به یاد داشته باشید که جملات امری فقط حالت مثبت و منفی دارند و حالت سوالی به خود نمی‌گیرند.

کاربرد جملات امری

همانطور که از اسمشان مشخص است، جملات امری برای بیان درخواست و یا دستور بکار می‌روند اما برای اینکه جمله‌ی شما مودبانه باشد می توانید به ابتدا و یا انتهای جمله‌ی خود لغت please را اضافه کنید. مثلاً می‌توانید بگویید:

Please close the door

Could you close the door please

Be quiet please

Please be careful

Please don’t sit here

پیش‌نهاد دادن به زبان انگلیسی

در تمامی شرایط نمی‌توان به طرف مقابل دستور داد و گاهی بهتر است بجای دستور دادن پیش‌نهاد بدهیم. در چنین شرایطی می‌توانید از Let’s یا why don’t استفاده کنید. مثلاً اگر با دوستتان در خیابان هستید و احساس گرسنگی می‌کنید می‌توانید بگویید:

Let’s go eat something

بیا بریم یه چیزی بخوریم

Why don’t we go to the restaurant

نظرت چیه بریم رستوران

با بکار بردن چنین جملاتی هم خواسته‌ی خود را بیان کرده‌اید و هم حق انتخاب به او داده‌اید. برای منفی کردن جملاتی که در آن‌ها let’s بکار رفته می‌توانید به شکل زیر عمل کنید.

Let’s stay here

Let’s not stay here

Let’s wait for him

Let’s not wait for him

بیشتر بخوانید: بیان هدف در انگلیسی

سخن پایانی

همانطور که ملاحظه می‌کنید جملات امری ساختار بسیار ساده‌ای دارند. با کمی تمرین می‌توانید انواع جملات امری را یاد گرفته و مهارت اسپیکینگ خود را تقویت کنید. مهم‌ترین نکته در بکار بردن جملات امری حفط ادب و احترام به طرف مقابل است که برای رعایت این نکته می‌توانید از لغت please  استفاده کنید. اگر این مطالب برای شما مفید بود می‌توانید از دیگر مقالات انگلیش توسکا در زمینه‌ی گرامر زبان انگلیسی بازدید کنید. همچنین می‌توانید نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

بیشتر بخوانید

مقدمه: فکر کنم همه‌مان می‌دانیم و توافق داریم که شبکه‌های مجازی آمده‌اند که در زندگی ما بمانند و جزوی از روزمره‌ی بسیاری از ما شده‌اند. هر کسی را که می‌شناسیم عضوی از یکی از این شبکه‌های اجتماعی هستند، چه اینستاگرام باشد یا فیسبوک و تیک تاک، چه شبکه‌های مختلف دیگری که...

متن و ترجمه آهنگ Numb از Linkin Park

مقدمه یکی از محبوب‌ترین و موفق‌ترین آهنگ‌های گروه Linkin Park، آهنگ "بی‌حس" یا همان “Numb” است که به موضوع فشار و توقعات والدین می‌پردازد. این آهنگ از دیدگاه نوجوانی است که از والدین خود احساس افسردگی و خفگی می‌کند و می‌خواهند او شخص دیگری باشد. نوجوان می‌خواهد بیشتر...

نظرات

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *