مهارت writing یا همان نوشتن یکی از چهار مهارت اصلی زبان انگلیسی است و همواره جزء دغدغههای اصلی زبانآموزان بوده. یکی از ضعفهای اصلی نظام آموزشی کشورمان در دهههای گذشته عدم توجه کافی به این مهارت بوده و اکنون عدم توانایی نوشتن به زبان انگلیسی برای زبانآموزان به یک مشکل جدی تبدیل شده است. داوطلبان آیلتس و تافل نیز از این قاعده مستثنی نبوده و برای قبولی در بخش نوشتار چنین آزمونهایی به چالش کشیده میشوند. علاوه بر فقدان آموزش و تمرین کافی، گستردگی و تنوع منابع موجود در بازار هم دلیل دیگر سردرگمی زبانآموزان عزیز است. در همین رابطه قصد داریم در این مقاله پنج منبع معتبر و موثر جهت تقویت مهارت نوشتار را به شما معرفی کنیم.
کتاب Paragraph development
کتاب paragraph development منبعی منسجم و قابل اتکا جهت تقویت مهارت نوشتار در سطح پاراگراف است. کتاب فوق همچنان جزو منابع اصلی دانشجویان کارشناسی در رشتههای آموزش زبان، مترجمی، و ادبیات است. این کتاب رایجترین انواع پاراگراف را معرفی کرده و تمام نکات لازم برای نوشتن یک پاراگراف رسمی و آکادمیک را در اختیار زبانآموز قرار میدهد. تمرینهای متنوعی که در هر فصل گنجانده شده تسلط زبان آموز بر نوشتار را تا حد قابل قبولی بالا برده و او را در مسیر درست نوشتن یک پاراگراف آکادمیک و استاندارد قرار میدهند. کتاب فوق شامل سه بخش مجزا است. بخش اول متمرکز برمهارت نوشتن است. بخش دوم برنامه ریزی قبل از نوشتن را آموزش داده، و بخش سوم تهیه کردن نسخهی اولیه از متن را توضیح میدهد.
کتاب The Practical Writer with Readings
کتاب The Practical Writer with Readings یک منبع کامل برای تقویت مهارت writing محسوب میشود. کتاب فوق ابتدا در 3 فصل نحوهی نوشتن مقالهی تک پاراگرافی را آموزش میدهد. فصل چهارم کتاب نحوهی نوشتن مقالهی پنج پاراگرافی را مورد بررسی قرار میدهد و سپس زبانآموز طرز نوشتن مقالهی پژوهشی را فرا میگیرد. در دو فصل پایانی نیز ساختارهای دستوری رایج در متون آکادمیک به طور کامل به همراه نکات مربوط به علائم نگارشی توضیح داده شدهاند. با مطالعهی کتاب فوق قادر خواهید بود یک مقالهی چند پاراگرافی استاندارد بنویسید.
مجموعهی Longman Academic Writing Series
مجموعهی Longman Academic Writing Series شامل پنج سطح مختلف است. کتاب اول که مختص زبانآموزان مبتدی است، اصول اولیهی نگارش در سطح جمله و پاراگراف را آموزش میدهد. نکات گرامری مهم و نحوهی صحیح استفاده از علائم نگارشی نیز در این کتاب آموزش داده شدهاند. جلد 2 کتاب نیز متمرکز بر قواعد دستوری و جملات ترکیبی است. آموزشهای لازم جهت ایده پردازی و مدیریت زمان نیز در این کتاب ارائه شدهاند. علاوه بر این موارد واژگان دسته بندی شده جهت تقویت writing نیز در اختیار زبانآموز قرار داده شدهاند. کتاب سوم این مجموعه نحوهی بکار بردن ایدهها در متن، استفاده از جملات پیچیده، طرز بکار بردن واژگان مترادف، و همچنین استفاده از ساختارهای خاص در متن را آموزش میدهد. کتاب چهارم این مجموعه به بررسی قسمتهای مختلف یک مقاله و ذکر نکات مربوط به هر قسمت میپردازد. با مطالعهی این کتاب، زبانآموز شناخت کاملی از انواع متون آکادمیک به دست آورده و قادر خواهد بود یک متن چند پاراگرافی آکادمیک بنویسد. جلد پنجم کتاب نیز به بررسی مقالات پژوهشی پرداخته و تمام نکات لازم جهت نوشتن چنین مقالاتی را ارائه میدهد.
کتاب Barron’s Writing for the IELTS
کتاب Barron’s Writing for the IELTS دارای چهار بخش مجزا است. بخش ابتدایی، برنامه ریزی جهت نوشتن، نوشتن متن، و بررسی مجدد متن نوشته شده را آموزش میدهد. در بخش دوم کتاب زبان آموز یاد میگیرد که چگونه بین ایدههایش ارتباط منطقی و منسجم برقرار کند. بخش سوم کتاب متمرکز بر تقویت دایرهی واژگانی داوطلب بوده و در نهایت بخش چهارم نکات دستوری لازم جهت آمادگی آزمون آیلتس را ارائه میدهد. لازم به ذکر است که هر بخش حاوی متون نمونه و تمرینهای متنوعی است که زبان آموز را از منابع دیگر بینیاز میکنند. همانطور که میدانید ساختار قسمت writing در آزمون آیتلس و تافل تفاوتهای قابل توجهی دارند. پیشنهاد میشود آن دسته از زبانآموزانی که قصد شرکت در آزمون تافل را دارند، بجای منبع فوق به منبع مناسبتر یعنی کتاب Barron’s Writing for the TOEFL iBT مراجعه کنند.
کتاب Writing for IELTS
کتاب Writing for IELTS جزو مجموعهی improve your skills بوده و در دو سطح متوسط و پیشرفته نگارش شده است. جلد اول کتاب حاضر مناسب افرادی است در بخش writing آزمون آیلتس به دنبال کسب نمرهی 4.5 تا 6 هستند. جلد دوم کتاب نیز سطح آمادگی شخص را تا کسب نمرهی 7.5 بالا میبرد. در این کتاب نحوهی نگارش انواع متون آکادمیک توضیح داده شده و برای هر متن چند نمونه ارائه شده است. در ابتدای هر درس واژگان و عبارات مرتبط با مدلهای مختلف نوشتاری آورده شده و سپس تمرینهای متنوعی برای داوطلب طراحی شده تا بتواند این واژگان و عبارت را به صورت صحیح بکار ببرد. در این کتاب همچنین آموزشهای لازم جهت ایجاد ارتباط بین قسمتهای مختلف یک متن صورت گرفته که زبانآموز را قادر میسازند هنگام نوشتن یک متن، افکار خود را سازماندهی کرده و متنی یکپارچه و منسجم ارائه دهد.
آنچه که باید در مورد تقویت مهارت نوشتار بدانید
مطمئناً میدانید که تقویت مهارت نوشتاری بدون تمرین کافی امکانپذیر نیست. شخصی که در تلاش است متون با کیفیت و استاندارد بنویسید باید بطور مسمتر تمرین کند و هر روز مدت زمان خاصی را به نوشتن اختصاص دهد. اما اگر در کنار تمرین مداوم 3 نکتهی زیر را هم در نظر بگیرید، کیفیت یادگیری شما تا حد زیادی بهبود خواهد یافت.
از اهمیت واژگان غافل نشوید
تسلط بر واژگان یکی از مهمترین عوامل در بهبود زبان یک شخص محسوب میشود که این امر در مورد تقویت نوشتار هم صدق میکند. همچنین میدانیم که تنوع واژگانی یکی از مواردی است که در کسب نمرهی بالاتر در آزمونهای رسمی نقش موثری دارد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که هرچقدر دامنهی واژگانی شخص وسیعتر باشد، هنگام نوشتن یک متن زمان کمتری صرف انتخاب لغات مناسب میکند و مجبور نیست یک واژه را چند بار بکار ببرد. به همین منظور اولین کاری که باید انجام دهید آشنایی با روشهای مختلف یادگیری لغت است. یادگیری لغت و نوشتن مکمل یکدیگر هستند. بکار بردن لغاتی که تازه یاد گرفتهاید به یادگیری بهتر آن لغات ختم و میشود و از طرفی هر چقدر بیشتر لغت بدانید کیفیت نوشتن شما ارتقاء مییابد.
متون آکادمیک بخوانید
وقتی آهنگی را بارها گوش میدهید ریتم آن آهنگ در ذهن شما ماندگار میشود. حتی قادر خواهید بود که ابیات بکار رفته در آن آهنگ را از بر بخوانید. این نکته تا حد زیادی در مورد تقویت مهارت نوشتاری هم صدق میکند. افرادی که مدام متون آکادمیک میخوانند هنگام نوشتن بصورت ناخودآگاه بسیاری از ساختارهای رایج در چنین متونی را بکار میبرند. اگر به مدت چند ماه روزانه یک متن آکادمیک بخوانید، متوجه خواهید شد که ساختارها و عناصر نوشتاری زیادی در این متون به شکل تقریباً ثابتی بکار رفتهاند. از آنجایی که شما بارها با چنین ساختارها و عناصری برخورد کردهاید، هنگام نوشتن قادر خواهید بود آنها را در نوشتهی خود بکار ببرید و متنی باکیفیت بالا بنویسید.
متونی که مینویسید را به دیگران نشان دهید
به عنوان یک زبانآموز باید با نکات ضعف و قوت خود آشنا باشید. پس از اینکه متنی مینویسید، سعی کنید آن را به شخصی با دانش زبانی بالا نشان دهید و از او بخواهید که نوشتهی شما را ارزیابی کنید. این شخص میتواند معلم، دوست، و یا همکلاسی شما باشد. از اینکه مورد تمسخر قرار بگیرید هیچ ترسی نداشته باشید و به این نکته فکر کنید که بازخورد دیگران میتواند نقش بسزایی در پیشرفت شما داشته باشد.
سخن پایانی
تنوع منابع زبان انگلیسی از جمله منابع writing حیرت آور است. اما شما نیازی به مطالعهی تمامی این کتب ندارید. مطالعهی منابع معرفی شده در این مقاله نیاز تمام زبانآموزانی که قصد شرکت در آزمونهای معتبر نظیر TOEFL و IELTS دارند را برآورده میکند. در واقع مطالعهی چندین منبع هم زمان زیادی از شخص میگیرد و هم ممکن است دُچار سردرگمی او شود. بنابراین سعی کنید خود را به چند منبع کامل و استاندارد محدود کرده و از مطالعهی چندین کتاب بپرهیزید. اُمیدواریم مطالعهی این مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر در زمینهی یادگیری زبان با مشکل مواجه هستید میتوانید سوالات خود را با ما در میان بگذارید.
0 Comments