مقدمه
مهارت نوشتاری یا همان Writing برای بسیاری دشوارترین قسمت در میان مهارتهای زبان انگلیسی است. نوشتن درست و حرفهای حتی به زبان مادری هم میتواند کاری سخت و نیازمند به تمرین باشد. به همین دلیل، پیشرفت در این مهارت نیازمند دانش زبانی و تمرینهای مداوم است. اما هنگامی که در مهارت نوشتن به سطح مناسبی رسیدید، میتوانید از جنبههای مختلف زبانی بهرهمند شوید و از آن برای پیشبرد مهارتهای کلی زبان انگلیسی خود کمک بگیرید. همچنین این مهارت میتواند در زمینههای کاری و تحصیلی شما را یک قدم از دیگران جلوتر بیندازد. مطمئن باشید که با تمرین درست و دقت کافی میتوانید در مهارت نوشتن به سطوح بالایی دست پیدا کنید. در ادامه نخست به فواید مهارت نوشتار میپردازیم سپس تکنیکهای پیشرفت در این مهارت را در کنار منابع آموزشی معرفی میکنیم.
فواید نوشتن درست به زبان انگلیسی
- توانایی ارتباط با دیگران از طریق ایمیل، نامه و غیره
- توانایی ابراز ایدهها و نظرات از طریق جستار نویسی و یا مقاله نویسی
- تقویت دیگر مهارتهای زبانی به خصوص مهارت خواندن یا همان Reading
- بالا بردن ضریب موفقیت در آزمونهای بین المللی به دلیل اهمیت ویژهی این مهارت
تکنیک های تمرینی برای پیشرفت در مهارت نوشتن
موثرترین تمرین برای پیشرفت در این مهارت، تمرین مداوم و فراوان است. در زیر به چند تکنیک تمرینی اشاره خواهیم کرد که به شما کمک فراوانی خواهند کرد.
- برنامه ریزی: با برنامه ریزی مناسب برای نوشتن شما میتوانید ترس خود را آرام آرام کنار گذاشته و به اصطلاح دست خود را برای تمرین هرچه بیشتر گرم کنید. از روزی چند جمله شروع کنید و به مرور به چند پاراگراف و چند صفحه برسانید. با برنامه ریزی مرتب و درست خواهید دید چه سریع به هدف خود خواهید رسید.
- مطالعه مناسب: شاید بهترین تکنیک تمرینی نوشتن، خواندن باشد. هنگام مطالعه به ساختارها و انتخاب کلمات توجه کنید و سعی کنید از آن ها در نوشتار خود استفاده کنید. هرچه مطالعه شما بیشتر و متنوع تر باشد، نوشتار شما نیز متنوع تر و حرفه ای تر خواهد بود.
- انتخاب موضوعات مناسب: اگر هنگام تمرین موضوعاتی را که به آنها علاقه دارید انتخاب کنید، انگیزهی بیشتری برای ادامهی تمرین پیدا خواهید کرد.
- توجه به ساختار: رعایت کردن فرمت و قالب استاندارد برای مطلب باعث خواهد شد که با ذهن منظم تری بنویسید و بتوانید راحتتر تمرینات خود را مدیریت کنید. این فرمت استاندارد شامل موارد زیر میشود:
- مقدمه (Introduction) که در آن به طرح موضوع پرداخته میشود
- بدنهی اصلی متن (Body) که شامل دو یا سه پاراگراف میباشد
- جمع بندی (Conclusion) که خلاصه و پایان بندی متن است
- طرح کلی (Outline): قبل از نوشتن هر متن خوب فکر کنید و برای خود یک طرح کلی بر اساس ساختار استاندارد در حد یک پاراگراف بنویسید. این تکنیک کمک میکند که با ذهنی آماده متن خود را بنویسید و از اضافه گویی دور شوید.
- اشتراک گذاری: متون خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. این کار باعث میشود نکات مثبت و منفی خود را ارزیابی کنید و به تقویت آنها بپردازید. همچنین اعتماد به نفس شما بالا میرود. میتوانید از سایتهای اشتراک گذاری مقالات مانند سایت یونویس برای این اشتراک گذاری کمک بگیرید. و یا برای دوستانتان که به زبان انگلیسی مسلط هستند متنتان را بخوانید.
- استفاده از کتابهای تمرینی: کتابهای تمرینی بسیاری وجود دارند که به شما کمک میکنند تا تمرینهای خود را به سطوح بالاتری ببرید. در ادامه چند کتاب تمرینی رایتینگ را برای تقویت مهارت نوشتن به شما معرفی میکنیم:
Longman Academic Writing Series
این مجموعه کتاب از پرطرفدارترین و معتبرترین کتابهای مهارت نوشتاری هستند. این کتاب در پنج جلد ارائه شده که از سطح A1 تا C1 (مبتدی تا پیشرفته) به زبان آموزان تمرین میدهد.
Real Writing
این کتاب که از انتشارات معتبر کمبریج میباشد در چهار سطح منتشر شده و برای کسانی است که نگارش مکاتباتی و کاری اداری برایشان از اهمیت بیشتری برخوردار است. هر کتاب این مجموعه شامل شانزده درس است که نکات آموزشی را با زبان ساده و سلیس توضیح میدهد.
Inside Writing
انتشارات آکسفورد سری کتابهای Inside Writing را برای تقویت مهارت رایتینگ منتشر کرده است. این مجموعه با زبان قابل فهم به بهترین نحو این مهارت را آموزش و تمرین میدهد. این کتاب در ۵ جلد منتشر شده است که از سطح مبتدی تا پیشرفته را شامل میشود. هر کتاب شامل ده درس و هر درس از چهار بخش تشکیل شده است. این کتاب برای کسانی مناسب است که میخواهند در آزمونهای بینالمللی شرکت کرده و نوشتار اکادمیک خود را تقویت کنند.
استفاده از ابزارهای کمکی:
ابزارهای کمکی آنلاین زیادی برای کمک به تمرین شما جود دارد. استفاده از این ابزارها نباید باعث بشوند که فقط به آنها تکیه کنید، بلکه باید به این امر کمک کنند که شما به نقاط ضعف خود آگاه بشوید. در ادامه چند نمونه از این ابزار ها را به شما معرفی میکنیم:
Grammarly
ابزار گرمرلی به شما کمک میکند تا غلطهای املایی و نگارشی خود را اصلاح کنید. همچنین پیشنهادهایی برای بهبود متن شما ارائه میکند. این ابزار بیشتر توسط کسانی استفاده میشود که میخواهند مکاتبات بدون اشتباهی هنگام اپلای کردن داشته باشند.
Hemingway Editor
این ابزار نیز همانند گرمرلی به شما کمک میکند تا متون خود را بهبود بخشیده و اشتباهات آن را اصلاح نمایید. این ابزار همچنین قابلیت استاندارد کردن متن را به شما میدهد و قالبهای آمادهای برای تزیین آن ارائه میدهد.
جمع بندی
مثل تمام مهارتها، این مهارت هم ملزم تمرین بسیار و تداوم در آن است. با تکنیکها و کتابها و ابزارهای ارائه شده شما میتوانید در مدت کمی به سطح بالایی در این مهارت برسید و به کمک آن ارتباطات بیشتری پیدا کنید. یادتان نرود که دنیای امروز دنیای ارتباطات است و نوشتن نقش مهمی در این ارتباطات ایفا میکند.
0 Comments